Prima criptomonedă românească - Mileul
mai 26th, 2021 de Paul Sorin Tița

Doar spectatorul politic neavizat a putut fi surprins de recenta numire a doamnei Viorica Vasilica Dăncilă la Banca Națională a României. Nici clarificările anumitor oficiali ai BNR nu au aruncat mai multă lumină asupra acestui subiect aparent tulbure.

Însă cine a urmărit cariera politică a doamnei Dăncilă și mai ales cercurile, semicercurile, dreptunghiurile sau triunghiurile politice în care s-a învârtit, știe adevăratele implicații ale numirii ei în Banca Națională a României. Relevantă în acest sens este colaborarea domniei sale cu Liviu Dragnea la politicile economice ale PSD și la programul de guvernare al acestui partid. Lui Liviu Dragnea i-a revenit, în această colaborare, partea mai grea: aceea de a trăi în cele mai mici amănunte experiența guvernului din umbră, așa cum doar deschizătorul de drumuri Adrian Năstase a mai putut-o simți.

Doamnei Viorica Dăncilă i-a revenit sarcina de a croșeta în laboratoarele economice ale PSD o soluție salvatoare pentru România, care va duce sistemul financiar românesc pe noi culmi de progres. Câțiva comentatori inspirați au ghicit parțial despre ce este vorba: Mileul. Însă s-au lăsat înșelați de aparențele în care a fost învăluit viitorul vârf de lance al economiei și finanțelor românești. Este vorba, de fapt, despre prima cleptomonedă mondială, autentic românească, venită direct din laboratoarele PSD. Fără a intra în prea multe detalii tehnice cunoscute doar de puținii avizați, Mileul nu face altceva decât să ia criptomonede și să le croșeteze până uită de ele.

P.S. Pentru a întregi echipa de șoc de la BNR, urmează să mai fie angajați:

– Miron Cozma, expert independent în minerit, pentru ținerea sub control a criptomonedelor care rezistă;

– Mirel Palada, pentru eventualitatea în care rețelele informatice vor intra definitiv în colaps și cleptomoneda va trebui bătută efectiv și devirtualizată;

– Darius Vâlcov, deschizător de cărări și pionier în investițiile în cripto-monede.

Publicat în Politică Cu etichetele: , , ,

Fără grațiere și amnistie pentru politicienii corupți!
ianuarie 29th, 2017 de Paul Sorin Tița


Miting în Cluj-Napoca, Transilvania, România, împotriva Ordonanței de Urgență a Guvernului vizând grațierea și amnistia pentru politicienii corupți.

Publicat în Politică, Social, Video Cu etichetele: , ,

Victor Ponta
ianuarie 22nd, 2017 de Paul Sorin Tița

Victor Ponta nu a înțeles nimic din vremurile prin care a trecut și cărora nu a putut să le facă față. A îmbătrânit urât și fără să rodească. Este trist să vezi că un om îmbătrânește brusc și fără de folos, dar este și mai trist să îți dai seama că acest om a condus Guvernul României. Iar când ne gândim că Victor Ponta ar fi putut să ajungă Președintele României, ne dăm seama că viața pe planeta România este o ruletă rusească. Citește mai mult din acest articol »

Publicat în Politică Cu etichetele: ,

Liviu Dragnea
ianuarie 19th, 2017 de Paul Sorin Tița

Ca o primă impresie, la rece, după instalarea Guvernului Sorin Grindeanu, aș fi putut să spun că acest guvern li se potrivește ca o mănușă celor care vor să scoată castanele din foc cu mâna altora, ba chiar să mai ia și comision pentru know-how. Domnului Liviu Dragnea, însă, acest guvern i se potrivește ca o pereche de nădragi.

Citește mai mult din acest articol »

Publicat în Politică Cu etichetele: , ,

Cătălina Ponor
octombrie 2nd, 2016 de Paul Sorin Tița

Cătălina Ponor a refuzat să candideze la alegerile parlamentare din acest an pe listele PSD. Refuzul Cătălinei Ponor a fost comunicat printr-un interviu exclusiv pentru News.ro, realizat de Adina Oșan, după ce, cu o zi înainte, căpitanul pe județul Constanța al echipei în roșu comunicase presei răsunătorul transfer, deși nu primise un răspuns afirmativ de la Cătălina Ponor. Reacția Cătălinei Ponor pe Facebook a fost una scurtă, vrând parcă să încheie cât mai repede un eveniment jenant în care cineva a vrut să îi forțeze mâna pentru a raporta la centru racolări răsunătoare și a fi mai bine văzut în cadrul partidului: Citește mai mult din acest articol »

Publicat în Politică, Sport Cu etichetele: , , ,

PSD
august 23rd, 2014 de Paul Sorin Tița

Liviu Dragnea a afirmat recent dorința PSD-ului și a coaliției de guvernare de a da liber traseismului politic, vrând parcă să dea o mână de ajutor fostului său șef de guvern, Emil Boc, care se dorește a fi atât cu fundul în PDL, cât și cu sufletul în PMP. Citește mai mult din acest articol »

Publicat în Politică Cu etichetele: ,