Categoria: Politică

Prima criptomonedă românească - Mileul
mai 26th, 2021 de Paul Sorin Tița

Doar spectatorul politic neavizat a putut fi surprins de recenta numire a doamnei Viorica Vasilica Dăncilă la Banca Națională a României. Nici clarificările anumitor oficiali ai BNR nu au aruncat mai multă lumină asupra acestui subiect aparent tulbure.

Însă cine a urmărit cariera politică a doamnei Dăncilă și mai ales cercurile, semicercurile, dreptunghiurile sau triunghiurile politice în care s-a învârtit, știe adevăratele implicații ale numirii ei în Banca Națională a României. Relevantă în acest sens este colaborarea domniei sale cu Liviu Dragnea la politicile economice ale PSD și la programul de guvernare al acestui partid. Lui Liviu Dragnea i-a revenit, în această colaborare, partea mai grea: aceea de a trăi în cele mai mici amănunte experiența guvernului din umbră, așa cum doar deschizătorul de drumuri Adrian Năstase a mai putut-o simți.

Doamnei Viorica Dăncilă i-a revenit sarcina de a croșeta în laboratoarele economice ale PSD o soluție salvatoare pentru România, care va duce sistemul financiar românesc pe noi culmi de progres. Câțiva comentatori inspirați au ghicit parțial despre ce este vorba: Mileul. Însă s-au lăsat înșelați de aparențele în care a fost învăluit viitorul vârf de lance al economiei și finanțelor românești. Este vorba, de fapt, despre prima cleptomonedă mondială, autentic românească, venită direct din laboratoarele PSD. Fără a intra în prea multe detalii tehnice cunoscute doar de puținii avizați, Mileul nu face altceva decât să ia criptomonede și să le croșeteze până uită de ele.

P.S. Pentru a întregi echipa de șoc de la BNR, urmează să mai fie angajați:

– Miron Cozma, expert independent în minerit, pentru ținerea sub control a criptomonedelor care rezistă;

– Mirel Palada, pentru eventualitatea în care rețelele informatice vor intra definitiv în colaps și cleptomoneda va trebui bătută efectiv și devirtualizată;

– Darius Vâlcov, deschizător de cărări și pionier în investițiile în cripto-monede.

Publicat în Politică Cu etichetele: , , ,

Ziua Națională a României
februarie 10th, 2018 de Paul Sorin Tița

Începând cu data de 23 ianuarie 2018, în ajunul împlinirii a 159 de ani de la Mica Unire dintre Moldova și Țara Românească, o serie de localități din Republica Moldova au declarat, rând pe rând, Unirea cu România.

Dacă Unirea nu pare să reprezinte niciun interes pentru clasa politică din Republica Moldova, interesată în deposedarea de ultimele avuții a trupului neînsuflețit al unei republici moarte înainte de a ajunge la maturitate, nu la fel stau lucrurile pentru „talpa” țării. În timp ce hienele politicii moldovenești au proptit în fereastra istoriei stârvul junei republici pentru a-i încasa alocația de la factorul vremurilor, „talpa” țării pune piciorul în prag. Citește mai mult din acest articol »

Publicat în Politică, Social Cu etichetele: , ,

Fără grațiere și amnistie pentru politicienii corupți!
ianuarie 29th, 2017 de Paul Sorin Tița


Miting în Cluj-Napoca, Transilvania, România, împotriva Ordonanței de Urgență a Guvernului vizând grațierea și amnistia pentru politicienii corupți.

Publicat în Politică, Social, Video Cu etichetele: , ,

Moldova Mare
ianuarie 24th, 2017 de Paul Sorin Tița

Republica Moldova trebuie, mai devreme sau mai târziu, să dispară.

Republica Moldova este un stat artificial, creat pe tabla de șah a Europei pentru a controla centrul acesteia. Nu este nimic natural în acest stat:  Citește mai mult din acest articol »

Publicat în Politică, Social Cu etichetele: , , ,

Victor Ponta
ianuarie 22nd, 2017 de Paul Sorin Tița

Victor Ponta nu a înțeles nimic din vremurile prin care a trecut și cărora nu a putut să le facă față. A îmbătrânit urât și fără să rodească. Este trist să vezi că un om îmbătrânește brusc și fără de folos, dar este și mai trist să îți dai seama că acest om a condus Guvernul României. Iar când ne gândim că Victor Ponta ar fi putut să ajungă Președintele României, ne dăm seama că viața pe planeta România este o ruletă rusească. Citește mai mult din acest articol »

Publicat în Politică Cu etichetele: ,

Liviu Dragnea
ianuarie 19th, 2017 de Paul Sorin Tița

Ca o primă impresie, la rece, după instalarea Guvernului Sorin Grindeanu, aș fi putut să spun că acest guvern li se potrivește ca o mănușă celor care vor să scoată castanele din foc cu mâna altora, ba chiar să mai ia și comision pentru know-how. Domnului Liviu Dragnea, însă, acest guvern i se potrivește ca o pereche de nădragi.

Citește mai mult din acest articol »

Publicat în Politică Cu etichetele: , ,

horoscopul zilei
decembrie 7th, 2016 de Paul Sorin Tița

​Moto:
„Ce ți-e scris… pe buletinul de vot ți-e desenat.”
(Astrologu’ Gogu, în „Horoscopul zilei de ieri”)

Berbec

Pufosule, ai făcut-o de oaie! Prietenul tău care guiță nu a trecut de portiță. După ce că a fost executat electoral, o să-l mănânce la noapte lupii cei sângeroși ai anticorupției. Tu cum vei dormi la noapte? Liniștit?! Dar familia ta? Ești sigur? Horoscopul zilei nu prea spune asta, dar te lăsăm să descoperi singur. Citește mai mult din acest articol »

Publicat în Politică Cu etichetele: , ,

Maia Sandu
noiembrie 5th, 2016 de Paul Sorin Tița

Unirea nu este una dintre temele de campaniei electorală ale candidatei /pas/ Maia Sandu. Unirea nu este o temă de campanie cu care să poți intra în turul doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, iar asta o demonstrează scorurile obținute de candidații unioniști în primul tur de scrutin al alegerilor pentru funcția de Președinte din Republica Moldova: toți unioniștii puși unul peste altul nu ajung la genunchiul candidatei Maia Sandu. Citește mai mult din acest articol »

Publicat în Politică Cu etichetele: , , , , ,

Adrian Năstase și Slobodan Miloșevici
octombrie 2nd, 2016 de Paul Sorin Tița

Spune Adrian Năstase pe blog că Slobodan Miloșevici ar fi fost achitat de Tribunalul Internațional pentru Iugoslavia, de la Haga. Mai exact, este vorba despre Tribunalul Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie, iar adevărul este la un clic distanță: cazul s-a încheiat la data de 14 martie 2006, în urma decesului inculpatului în data de 11 martie 2006. Cum ar veni, a dispărut obiectul muncii. Citește mai mult din acest articol »

Publicat în Politică Cu etichetele: , ,

Cătălina Ponor
octombrie 2nd, 2016 de Paul Sorin Tița

Cătălina Ponor a refuzat să candideze la alegerile parlamentare din acest an pe listele PSD. Refuzul Cătălinei Ponor a fost comunicat printr-un interviu exclusiv pentru News.ro, realizat de Adina Oșan, după ce, cu o zi înainte, căpitanul pe județul Constanța al echipei în roșu comunicase presei răsunătorul transfer, deși nu primise un răspuns afirmativ de la Cătălina Ponor. Reacția Cătălinei Ponor pe Facebook a fost una scurtă, vrând parcă să încheie cât mai repede un eveniment jenant în care cineva a vrut să îi forțeze mâna pentru a raporta la centru racolări răsunătoare și a fi mai bine văzut în cadrul partidului: Citește mai mult din acest articol »

Publicat în Politică, Sport Cu etichetele: , , ,