ianuarie 18th, 2011 de Paul Sorin Tița

Ca orice iubitori ai Cuvântului, credem în cuvânt şi nu ne aşteptăm ca unii să se piardă printre vorbe. Este neplăcut să constaţi că un cuvânt, al unor persoane care se doresc a fi lideri de organizaţii politice, nu valorează nici cât o ceapă degerată.

Este neliniştitor să vezi cum, sub preşul declaraţiilor de legalitate şi reprezentativitate, se ascund dejecţiile celor mai egoiste interese de a parveni politic. Dar asta este, zice gura lumii, politica. Poate nu am făcut politică suficient de mult pentru a considera astfel de comportamente execrabile drept exemple de succes şi bună practică în politică. Poate niciodată nu voi ajunge (sper) la gradul acela de pervertire. Sper doar să nu fiu singurul care mai crede că politica se poate face şi altfel şi nu doar de către ei.

Iar dacă tot ne sunt dorite capetele drept trofeu tocmai bun de atârnat pe panoplia stăpânitorilor vremelnici ai politicii, înseamnă că valorăm ceva şi ar trebui să nu ne lăsăm vânaţi. Dacă valorăm ceva, valorăm mai mult liberi…

Acestea au fost doar câteva consideraţii pe marginea dialogului plin de dezamăgire şi pesimism avut cu Maria Sângeorzan la „Negustorul de idei”, emisiune a TV.net. Poate, vizionând emisiunea, veţi înţelege şi cauzele dezamăgirii:

Publicat în Politică, Video Cu etichetele: ,

octombrie 29th, 2010 de Paul Sorin Tița

După cum vă spuneam pe Twitter, am fost invitat la emisiunea „Negustorul de idei” a televiziunii online TV.net. Nu a fost o invitaţie surprinzătoare, dat fiind că mi se comunicase de multă vreme că îmi va veni şi mie rândul. Cred că am fost unul dintre cei mai dificili invitaţi ai doamnei Maria Sângeorzan, îndelungata mea absenţă de pe ecranele de televizor punându-şi amprenta asupra „zgârceniei” verbale. Ce a ieşit puteţi vedea aici:

Publicat în Politică, Social Cu etichetele: , ,