Prima criptomonedă românească - Mileul
mai 26th, 2021 de Paul Sorin Tița

Doar spectatorul politic neavizat a putut fi surprins de recenta numire a doamnei Viorica Vasilica Dăncilă la Banca Națională a României. Nici clarificările anumitor oficiali ai BNR nu au aruncat mai multă lumină asupra acestui subiect aparent tulbure.

Însă cine a urmărit cariera politică a doamnei Dăncilă și mai ales cercurile, semicercurile, dreptunghiurile sau triunghiurile politice în care s-a învârtit, știe adevăratele implicații ale numirii ei în Banca Națională a României. Relevantă în acest sens este colaborarea domniei sale cu Liviu Dragnea la politicile economice ale PSD și la programul de guvernare al acestui partid. Lui Liviu Dragnea i-a revenit, în această colaborare, partea mai grea: aceea de a trăi în cele mai mici amănunte experiența guvernului din umbră, așa cum doar deschizătorul de drumuri Adrian Năstase a mai putut-o simți.

Doamnei Viorica Dăncilă i-a revenit sarcina de a croșeta în laboratoarele economice ale PSD o soluție salvatoare pentru România, care va duce sistemul financiar românesc pe noi culmi de progres. Câțiva comentatori inspirați au ghicit parțial despre ce este vorba: Mileul. Însă s-au lăsat înșelați de aparențele în care a fost învăluit viitorul vârf de lance al economiei și finanțelor românești. Este vorba, de fapt, despre prima cleptomonedă mondială, autentic românească, venită direct din laboratoarele PSD. Fără a intra în prea multe detalii tehnice cunoscute doar de puținii avizați, Mileul nu face altceva decât să ia criptomonede și să le croșeteze până uită de ele.

P.S. Pentru a întregi echipa de șoc de la BNR, urmează să mai fie angajați:

– Miron Cozma, expert independent în minerit, pentru ținerea sub control a criptomonedelor care rezistă;

– Mirel Palada, pentru eventualitatea în care rețelele informatice vor intra definitiv în colaps și cleptomoneda va trebui bătută efectiv și devirtualizată;

– Darius Vâlcov, deschizător de cărări și pionier în investițiile în cripto-monede.

Publicat în Politică Cu etichetele: , , ,

Fără grațiere și amnistie pentru politicienii corupți!
ianuarie 29th, 2017 de Paul Sorin Tița


Miting în Cluj-Napoca, Transilvania, România, împotriva Ordonanței de Urgență a Guvernului vizând grațierea și amnistia pentru politicienii corupți.

Publicat în Politică, Social, Video Cu etichetele: , ,

Liviu Dragnea
ianuarie 19th, 2017 de Paul Sorin Tița

Ca o primă impresie, la rece, după instalarea Guvernului Sorin Grindeanu, aș fi putut să spun că acest guvern li se potrivește ca o mănușă celor care vor să scoată castanele din foc cu mâna altora, ba chiar să mai ia și comision pentru know-how. Domnului Liviu Dragnea, însă, acest guvern i se potrivește ca o pereche de nădragi.

Citește mai mult din acest articol »

Publicat în Politică Cu etichetele: , ,

Liviu Dragnea
noiembrie 9th, 2014 de Paul Sorin Tița

Liviu Dragnea se chinuie, de la aflarea rezultatelor primului tur de scrutin încoace, să le explice celorlalți baroni ai PSD – care, dat fiind absurdul explicațiilor, nu par să fie deloc mai inteligenți decât el -, cum anume a fost posibil ca neamțul Klaus Iohannis să obțină atât de multe voturi câte a obținut, în ciuda numărului mare de iepuri introduși de divizia de diversiuni a PSD în cursa electorală și a mobilizării exemplare prin fabrici, ogoare și cimitire. Fără explicațiile lui Liviu Dragnea, ceilalți baroni PSD s-ar putea simți neputincioși în a mai convinge electoratul să voteze un român mândru și breaz precum Victor Ponta. Citește mai mult din acest articol »

Publicat în Politică, Social Cu etichetele: ,

Liviu Dragnea
noiembrie 6th, 2014 de Paul Sorin Tița

Moto: „Știu ce-ai votat astă vară!” (Nea Drag)

Se zvonea de ceva vreme că Liviu Dragnea ar fi având harul de a vorbi cu morții, un har atât de bine dezvoltat încât nu numai că putea sta la taclale cu ei, dar ar fi putut chiar să îi convingă să facă tot ceea ce dorea el. Însă ultimele declarații ale lui Liviu Dragnea vin să ne demonstreze că acesta nu este singurul talent ascuns al marelui șefuț PSD-ist. Bunăoară, Liviu Dragnea a afirmat „că cei de pe listele suplimentare mai mult de 99% au votat cu Klaus Iohannis.” Citește mai mult din acest articol »

Publicat în Politică Cu etichetele: