iunie 23rd, 2014 de Paul Sorin Tița

Campanie pentru libertatea presei organizată de un liviuț și câțiva liviuțofili: te sună ca să îți ceară 5 euro pentru libertatea presei, neuitând să spună că te sună din partea liviuțului. Clar, iar îi văd fățăul pe afișe electorale cu prima ocazie. Citește mai mult din acest articol »

Publicat în Social Cu etichetele: ,

Sindicate grevă
mai 30th, 2010 de Paul Sorin Tița

M-am întrebat, ani la rând, de ce nu au fost mişcări greviste serioase în România în tranziţia neîncheiată încă. Premizele au existat mereu, mai puţin în timpul mineriadelor din 1999 care au fost şi singurele mişcări mai „serioase” iniţiate, aparent, de sindicate. Nu mă raportez la mineriadele din 1999 ca şi formă de luptă sindicală, date fiind aspectele încă neelucidate definitiv ale coordonării mineriadelor în cauză de către structuri sau servicii secrete, cu colaborarea anumitor partide de opoziţie şi a anumitor politicieni aflaţi în coaliţia de guvernare. Nu terorismul politico-sindical este subiectul acestui articol, ci lupta sindicală propriu-zisă, desfăşurată în limitele legii, cu respectarea etapelor legale şi a formelor legale de protest. Citește mai mult din acest articol »

Publicat în Politică, Social Cu etichetele: , ,

Sindicate grevă
mai 7th, 2010 de Paul Sorin Tița

Stau încă şi mă întreb cum este posibil ca nişte studenţi care nu au cunoscut comunismul decât din povestirile părinţilor şi bunicilor lor, să ajungă să considere că se trăia mai bine în comunism decât astăzi. Nu cred că părinţii şi bunicii lor au transferat asupra lor nostalgii şi frustrări. Ba chiar pot constata că au cunoştinţă de toate atrocităţile comunismului. Ce îi poate determina să ajungă la această concluzie? Simplu. Resimt faptul că solidaritatea fără libertate este de preferat libertăţii fără solidaritate. Citește mai mult din acest articol »

Publicat în Politică, Social Cu etichetele: , ,