Odorizante comuniste
ianuarie 14th, 2013 de Paul Sorin Tița

Oferta se adresează nostalgicilor comunismului sau celor care nu îl cunosc încă şi se limitează la una bucată odorizant de cameră din perioada comunistă. Trebuie menţionat faptul că aceste odorizante erau greu de procurat în perioada comunistă, însă, cu toate acestea, îl ofer gratis oricui ajunge la mine până nu se strică. Iată odorizantul: Citește mai mult din acest articol »

Publicat în Social Cu etichetele:

Cartelă de pâine
aprilie 1st, 2012 de Paul Sorin Tița

Ne plac cifrele. Orice perioadă din trecut, oricât de întunecată ar fi fost, se luminează, parcă, atunci când o transformăm în cifre. Ne împăcăm mai uşor cu războaiele atunci când putem să traducem morţii acestora în limbajul cathartic al cifrelor. Cum? Câteva mii de morţi? Puţin. Mai are mult până la a egala recordul celui de-al doilea război mondial… Câţi au murit în comunism? Câteva sute de mii? Milioane? Puţin mai aproape, însă tot mai are… Citește mai mult din acest articol »

Publicat în Social Cu etichetele: , , ,

Știrile de la ora 5
mai 31st, 2011 de Paul Sorin Tița

Nu, PRO TV nu a inventat roata. Gustul publicului larg pentru violenţă, sânge şi infracţiune a fost exploatat până şi pe vremea comunismului. Este adevărat, publicul larg nu avea acces la informaţii, acestea circulând într-un cerc restrâns şi profesional: angajaţii Ministerului de Interne. La fel de adevărat este că violenţa nu se lăsa văzută la nivelul imaginilor, ci la nivelul activităţilor infracţionale  descrise. Poate aţi ghicit deja, varianta comunistă pentru știrile de la ora 5 se numea „Pentru Patrie”, revista Ministerului de Interne, apărută în 1949 şi publicată şi în zilele noastre. Citește mai mult din acest articol »

Publicat în Social Cu etichetele: