Unirea, pas cu pas

Ziua Națională a României

Începând cu data de 23 ianuarie 2018, în ajunul împlinirii a 159 de ani de la Mica Unire dintre Moldova și Țara Românească, o serie de localități din Republica Moldova au declarat, rând pe rând, Unirea cu România.

Dacă Unirea nu pare să reprezinte niciun interes pentru clasa politică din Republica Moldova, interesată în deposedarea de ultimele avuții a trupului neînsuflețit al unei republici moarte înainte de a ajunge la maturitate, nu la fel stau lucrurile pentru „talpa” țării. În timp ce hienele politicii moldovenești au proptit în fereastra istoriei stârvul junei republici pentru a-i încasa alocația de la factorul vremurilor, „talpa” țării pune piciorul în prag.

Se spun și scriu cuvinte care nu s-au mai auzit prin Republică de prin 1989, cuvinte pline de sensul dat de dreptul inalienabil al omului de a-și decide singur soarta reparând o nedreptate istorică prin care cei mai hâzi doi călăi ai Europei, cel comunist și cel nazist, au rupt de la sânul hrănitor al Țării bucălata Moldovă, condamnând-o la foamete, cerșetorie și moarte. Se spun și se scriu cuvinte cu o tărie care nu s-a mai văzut în Republică de prin 1989, pline de toată hotărârea moldovenilor de a nu-i lăsa pe alții să decidă soarta și locul de îngropăciune al Republicii în timp ce își trag la sorți veșmintele acesteia.

Numărul localităților care au declarat Unirea cu România este încă relativ redus. Ne așteptăm ca proximitatea centenarului revenirii Basarabiei la matcă să ducă, la final de martie 2018, la o efervescență similară celei din martie 1918.

Declaratie de unire Romania Republica Moldova 2018

Declarație de Unire cu România (Republica Moldova, 2018)

februarie 10th, 2018 de