Victor Ponta nu a învățat nimic

Victor Ponta

Victor Ponta nu a înțeles nimic din vremurile prin care a trecut și cărora nu a putut să le facă față. A îmbătrânit urât și fără să rodească. Este trist să vezi că un om îmbătrânește brusc și fără de folos, dar este și mai trist să îți dai seama că acest om a condus Guvernul României. Iar când ne gândim că Victor Ponta ar fi putut să ajungă Președintele României, ne dăm seama că viața pe planeta România este o ruletă rusească.

Evenimentul tragic de la Colectiv nu a făcut altceva decât să umple paharul de nemulțumiri la adresa lui Victor Ponta și a PSD. După acele evenimente, Victor Ponta ar fi trebuit să se așeze nițeluș în banca din spate a politicii și să tragă învățămintele necesare. Cine știe, după tăcere, reflecție, penitență, ar mai fi putut avea o șansă în politică.

Însă povestea lui Victor Ponta a continuat, în mintea lui, pe un fir paralel cu realitatea. Un univers în care el ar mai avea încă ceva de spus. Universul Victor Ponta. În care ar putea să vadă și să ne deslușească și nouă, muritorilor, firele nevăzute cu care păpușarii istoriei țes viitorul unora sau al altora.

Înțeleg rolul victimizării în politică, însă nu voi putea înțelege niciodată paranoia politică. Nu poate duce la nimic bun. Pe de o parte, mărește ecartul între voință și putință, făcând în așa fel încât orice efort de transpunere în realitate a voinței să fie la fel de dificil și violent ca și terraformarea lunii. Pe de altă parte, alimentează paranoia colectivă, care face imposibilă adaptarea noastră ca și societate la realitățile mereu schimbătoare ale istoriei.

Concluziile le trageți singuri. Eu voiam doar să vă spun că Victor Ponta a avut, recent, un nou episod de paranoia politică, în continuarea temei cu conspirația care a dat foc la Colectiv ca să cadă guvernul Victor Ponta. Guvernul lui prețios. Neprețuitul lui guvern.

Dar să vedem ce a afirmat Victor Ponta pe pagina lui de Facebook, în extras:

„Dl Iohannis si „Propaganda” o sa ceara iar demisia Guvernului PSD? Sau de data asta nu au reusit sa faca sa „moara oameni”? Mai incearca o data”

Îmi cer scuze pentru mostra de limbă română relativă, dar așa este domnul Victor Ponta și m-am lămurit că nu are leac. Singurul lucru în privința căruia nu m-am lămurit este de ce un astfel de personaj mai umblă liber pe străzi?

ianuarie 22nd, 2017 de