Să refacem Moldova Mare… în România Mare

Moldova Mare

Republica Moldova trebuie, mai devreme sau mai târziu, să dispară.

Republica Moldova este un stat artificial, creat pe tabla de șah a Europei pentru a controla centrul acesteia. Nu este nimic natural în acest stat: 

 • Republica Moldova nu are o limbă proprie, oricât de mult ar dori unii să o inventeze;
 • Republica Moldova nu are un grup etnic propriu;
 • Legăturile dintre grupurile etnice din Republica Moldova sunt rupte;
 • Legăturile între păturile sociale din Republica Moldova sunt tensionate;
 • Republica Moldova este un stat care își fură cetățenii;
 • Republica Moldova este un stat ținut ostatic în sfera de influență a Rusiei de către o republică secesionistă ale cărei speze le plătesc cetățenii Republicii Moldova;
 • Republica Moldova este un stat ținut ostatic de către o clasă politică profund coruptă, vândută unor oligarhi crescuți în pepiniera KGB.

Acestea sunt doar câteva dintre aspectele care demonstrează că Republica Moldova nu este un stat natural.  Cine îl ține însă în viață? Ar fi prea simplu să fie adevărat că doar Rusia.

Trebuie să oprim deromânizarea Basarabiei!

Nu, nu este nimic anacronic în această afirmație. Nu mă refer la epurările etnice din perioada țaristă sau sovietică. Cea mai de succes deromânizare a Basarabiei a desfășurat-o România, iar vârful procesului de deromânizare a fost atins în mandatele lui Traian Băsescu.

La ce credeați că va duce politica de acordare pe bandă rulantă și la foc continuu a cetățeniei române? Mai ales atunci când această politică păguboasă nu este însoțită și de revenirea celor sprijiniți de către statul român în locul de baștină.

Ce trebuie să facă România?

România trebuie să se facă Mare. Să nu vă imaginați că putem avea relații normale cu un stat-păpușă mișcat, din când în când, de cizma rusească, să pară viu. O astfel de greșeală ne va fi fatală. Pe Igor Dodon l-a creat, în parte, și Statul Român. La fel cum i-am dat lui Vladimir Voronin o rațiune de a exista. Ce trebuie să facem? Iaca:

 • Să nu mai acordăm cetățenia română individual cetățenilor Moldovei. Există o cale mai rapidă și  mai avantajoasă pentru toți: Unirea.
 • Să stimulăm financiar revenirea în Basarabia a unui număr cât mai mare de moldoveni. Un program pentru IMM-uri nu ar strica, într-o țară distrusă și sărăcită de ultimii arendași ai URSS.
 • Să sprijinim elementul românesc din Basarabia acolo unde se află. Putem să acordăm burse la instituțiile de învățământ din România, dar să le condiționăm de revenirea în Basarabia.
 • Să ne opunem aderării Moldovei la UE sau NATO. Singura cale spre aceste structuri este România.

Vremea podurilor de flori și a unirii în cântec a trecut. Vremea importului de tinere speranțe FSB-iste ar cam trebui să se sfârșească. România nu își mai poate permite să se lase mințită.

ianuarie 24th, 2017 de