Adrian Năstase și intoxicările rusești referitoare la achitarea lui Slobodan Miloșevici

Adrian Năstase și Slobodan Miloșevici

Spune Adrian Năstase pe blog că Slobodan Miloșevici ar fi fost achitat de Tribunalul Internațional pentru Iugoslavia, de la Haga. Mai exact, este vorba despre Tribunalul Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie, iar adevărul este la un clic distanță: cazul s-a încheiat la data de 14 martie 2006, în urma decesului inculpatului în data de 11 martie 2006. Cum ar veni, a dispărut obiectul muncii.

Adrian Năstase nu este primul de pe la noi care a propagat dezinformări rusești care – pornind de la un sâmbure de adevăr din procesul unui alt inculpat pentru crime de război în fosta Iugoslavie, care a și fost condamnat la 40 de ani de închisoare – au croșetat sentințe false care l-ar fi scos nevinovat pe Miloșevici.

Sunt sigur că similitudinile între cazul lui Slobodan Miloșevici și al dumnealui l-au făcut pe Adrian Năstase să nu vadă țesătura rusească din spatele carpetelor din presa pan-slavistă. Altfel, îmi este greu să cred că o persoană cu pregătirea domnului Adrian Năstase propagă cu bună știință neadevăruri regurgitate la Kremlin și înghițite cu multă votcă prin Șerbia, Rușânica sau chiar Nemțofranția.

octombrie 2nd, 2016 de