4G de la Digi Mobil și în banda 1 LTE (2100 Mhz)

Digi Mobil

RCS & RDS a anunțat astăzi că, începând cu data de 20 octombrie 2016, clienții Digi Mobil vor putea beneficia de servicii de comunicații mobile 4G și în banda de frecvențe de 2100 Mhz (banda 1 LTE).

Reamintim că, până în prezent, abonații Digi Mobil puteau beneficia de servicii 4G doar în banda de frecvențe de 2600 Mhz (banda 38 LTE), o bandă pe care majoritatea telefoanelor mobile comercializate în România nu o au, ceea ce limita, într-o oarecare măsură, disponibilitatea acestui serviciu pentru abonații Digi Mobil. Banda 1 LTE este mult mai răspândită la telefoanele mobile inteligente comercializate în România, ceea ce face serviciul 4G al Digi Mobil mult mai atractiv. RCS & RDS are astfel toate șansele de a se distanța și mai mult de plutonul urmăritor în competiția portabilității.

De fapt, comunicatul RCS & RDS nu face decât să confirme ceea ce deja se știa, întrucât mai mulți abonați Digi Mobil au putut accesa încă din luna august a acestui an serviciul 4G în banda de frecvențe de 2100 Mhz în orașul Pitești. Orașul Pitești este, de altfel, alături de Oradea, printre primele în care se implementează acest serviciu începând cu 20 octombrie. Noi ceilalți din orașele mai mari trebuie să așteptăm până cel târziu în ianuarie 2017 pentru a beneficia de serviciul 4G în banda 1 LTE. Nu sunt chiar așa de nerăbdător, deoarece telefonul meu (un Allview P8 Energy, cumpărat chiar prin RCS & RDS) are, printre multe altele, ambele benzi), dar al soției (un Samsung Galaxy S5) nu are banda 38, în schimb are banda 1.

octombrie 6th, 2016 de