Daniel Barbu, cobitorul

Daniel Barbu

Moto:
„Ba cu barbă, ba cu Barbu, cum apuc.”
(Femeia cu barbă, într-un interviu din EVZ)

Mă gândisem să scriu despre ciudații din circul ororilor politicii românești. Curând, mi-am dat seama însă că acesta ar fi un subiect de carte, nu de articol pe blog. Prea mulți ciudați avem în politica noastră, atât de mulți încât îmi este cu neputință să cred că ar mai fi rămas vreunul dintre ei neînregimentat politic.

Daniel Barbu este demn de un loc central în afișul de prezentare pentru circul ororilor politicii românești. Dincolo de aspectul său care îl scoate ușor în evidență, domnul Daniel Barbu excelează prin capacitatea sa uimitoare de a prevesti evenimente neplăcute prin intermediul unor comparații de neînțeles. Este genul acela de om care îți spune că nu este deloc rău să bei mai mult de doi litri de lichide pe zi, după care se rupe barajul de la Tarnița.

Cu siguranță, Daniel Barbu, un mercenar cu guler maro de prin politica românească, va rămâne în memoria colectivă cu nimic altceva decât recentele afirmații revoltătoare privind pericolele vieții de parlamentar, conturate hiperbolic printr-o comparație șchioapă cu riscurile, mult mai mici, în viziunea slab-văzătorului, la care este expus un militar din Afganistan.

La nici două zile de la declarații, istoria a ținut să îl contrazică pe Daniel Barbu într-un mod nu prea plăcut: patru militari români au fost răniți astăzi dimineață în Afganistan.

Deoarece credem în sinceritatea domnului Daniel Barbu și în corecta sa analiză a riscurilor la care este expus un parlamentar român, luând în considerare gravitatea evenimentelor din Afganistan și posibilitatea ca în Parlamentul României să se petreacă evenimente și mai grave, cerem întreruperea activității Parlamentului României și dizolvarea acestuia în cazul în care se va dovedi că prin activitatea desfășurată acolo este pusă în pericol viața vreunei persoane din România.

septembrie 25th, 2016 de