ShortPixel, un plugin de WordPress pentru optimizarea imaginilor

ShortPixel

O poză face cât o mie de cuvinte, iar asta este cu atât mai adevărat și mai important pe internet, dacă ținem cont de faptul că dimensiunile imaginilor au un impact major în viteza de încărcare a unei pagini web și, pe cale de consecință, asupra clasării paginii respective pe motoarele de căutare.

Ți-ai făcut un blog sau un site de firmă și ai impresia că totul este în regulă pentru că așa ți-a spus băiatul ăla isteț care ți-a făcut site și ți l-a pus în brațe. Eu aș zice să ceri și o a doua părere, iar singura părere care contează este părerea pe care o are Google despre site-ul tău. Așa că întreabă-l pe Google dacă ai un site care corespunde standardelor Google. Dacă Google îți va spune că trebuie să îți optimizezi imaginile, cea mai bună soluție este ShortPixel, un plugin WordPress care exact asta face: optimizează imaginile de pe site fără ca acestea să piardă din calitate (optimizare lossless sau lossy).

Nu trebuie să mă crezi pe mine când îți spun că ShortPixel este un plugin de care ai nevoie dacă te interesează ca ideile tale sau informațiile despre produsele tale să ajungă mai ușor la publicul țintă, printr-o bună clasare a paginilor tale pe motoarele de căutare. Te poți convinge și singur, deoarece ShortPixel are și o cotă lunară gratuită de optimizare a 100 de imagini. Dacă ești neîncrezător, poți vedea gratuit ce poate face acest plugin pentru site-ul tău.

Pentru ultimele imagini de pe blogul meu, ShortPixel a făcut cam asta:

Raport optimizare ultimele imagini ShortPixel

Procentajele cu care au fost optimizate ultimele imagini de pe acest blog.

Iar impactul asupra blogului în totalitatea sa este cu mult mai important:

ShortPixel raport optimizare imagini

Impactul optimizării imaginilor cu plugin-ul ShortPixel.

De ce ShortPixel și nu alte plugin-uri de optimizare a imaginilor pentru WordPress? Pentru că ShortPixel, spre deosebire de alte plugin-uri Wordpress pentru optimizarea imaginilor, cumulează toate avantajele următoare:

– optimizează imaginile deja aflate în galeria media a site-ului;

– optimizează automat toate imaginile noi încărcate în galerie;

– poți alege între optimizarea lossless (recomandată pentru fotografii) și optimizarea lossy (recomandată pentru desene tehnice, benzi desenate etc.);

– posibilitatea de a optimiza gratuit imaginile de pe site în cota lunară de 100 de imagini;

– posibilitatea de a alege între plata unui abonament lunar sau plata unui anumit număr de imagini care să fie optimizate, în funcție de nevoile de optimizare ale blogului sau site-ului tău.

Dar ShortPixel mai are ceva ce nu au alte plugin-uri WorPress care îți optimizează imaginile de pe site pentru o mai bună clasare pe motoarele de căutare: ShortPixel este un produs pentru o piață internațională, dar este creat de o echipă de români, în România.

august 28th, 2015 de