Marea Adunare Națională, Chișinău, 5 iulie 2015

Piața Marii Adunări Naționale Chișinau

Trăim vremuri interesante a căror savoare o pierdem discutând inutil despre drobul de sare grec care va cădea în capul copiilor noștri sau despre descompunerea luminii pe Facebook în culorile curcubeului. Dacă în 1989 sau 1990 aveam o scuză să nu știm despre Marea Adunare Națională de la Chișinău, regimurile comuniste și neocomuniste din România nedorind încordarea relațiilor cu URSS și făcând tot posibilul să se lepede de frații noștri de peste Prut, acum nu prea mai avem nicio scuză.

Dacă închidem ochii, nu înseamnă că durerea strânsă timp de zeci de ani de pe urma rănii sângerânde de pe Prut va trece. Dacă ne vom uita în altă parte, spre Grecia, de exemplu, nu înseamnă că sora noastră va înceta să bată la ușă, obosită de pribegia în care a fost trimisă de marea haită nazisto-comunistă.

Unii vor zice că degeaba se strâng zeci de mii de oameni la Chișinău în Piața Marii Adunări Naționale, câtă vreme astăzi, 5 iulie 2015, centrul universului cunoscut este Piața Syntagma. Ca un om care refuză lucrurile facile și rutina în care ne introduc furii pentru a ne scădea vigilența, mă interesează mult mai mult Marea Adunare Națională de la Chișinău, care va începe la ora 14:00 (ora ambelor țări române), și pe care o puteți urmări aici, prin bunăvoința site-ului privesc.eu:

iulie 5th, 2015 de