Google știe ce ai făcut astă vară și îți spune și ție în aplicația Hărți Google pentru Android

Google

Get it on Google Play

Utilizatorii aplicației Hărți Google pentru Android au observat poate, după ultima actualizare a aplicației, că a apărut un nou meniu în aplicație, denumit „Cronologie”:

cronologie locatii google

Noua funcție a aplicației Hărți Google pentru Android, de afișare a cronologiei localizărilor tale.

După ce dai clic pe „Cronologie”, Google te informează la ce folosește informațiile de localizare pe care le colectează cu ajutorul telefonului tău mobil cu sistem de operare Android:

explorati cronologia locatiilor google

Notificare privind utilizarea datelor colectate prin funcția de cronologie a localizărilor cu ajutorul telefonului tău mobil.

Rezumând, Google folosește localizarea ta și istoricul localizărilor pentru a-ți oferi informații automate privind traseul pentru navetă, rezultate îmbunătățite ale căutării și informații privind starea vremii pentru localitatea în care ești și localitatea de domiciliu (dacă ai părăsit localitatea de domiciliu pentru o scurtă perioadă), toate acestea prin aplicația „Google Now”, o aplicație foarte utilă despre care vom scrie cu altă ocazie.

Prima greșeală pe care ai putea face-o, citind notificarea care apare dând clic pe „Cronologie” în aplicația Hărți Google, ar fi aceea de a apăsa pe butonul „Înapoi” al telefonului sau de a închide pur și simplu aplicația, sperând că astfel nu vei activa funcția de istoric al localizărilor. Nimic mai greșit. Cel mai probabil ai activat deja funcția istoricului localizărilor atunci când ai permis widget-ului de vreme să folosească localizarea pentru a-ți oferi informații despre starea vremii pentru locul în care te afli sau atunci când ai folosit Hărțile Google pentru a cunoaște durata călătoriei și traseul până la o destinație nouă la care nu prea știai exact cum să ajungi. Pentru a afla dacă este așa accesează pagina Google special dedicată istoricului localizărilor, pagină care exista cu multă vreme înainte ca această funcție să fi fost implementată în aplicația mobilă Hărți Google. Dacă ai istoricul localizărilor activat și nu știi cum să îl dezactivezi, dă de știre și te învăț eu cum.

Dacă te vei întreba de ce a inventat Google această funcție, să nu te limitezi la explicațiile date de Google. Deși îți spune că doar tu poți vedea istoricul localizărilor, realitatea este cu totul alta: doar tu ȘI GOOGLE puteți vedea istoricul localizărilor. Am văzut cam la ce îți folosește ție asta și sună într-adevăr interesant, mai ales pentru cei care călătoresc destul de mult. Cam la ce crezi că folosește Google istoricul localizărilor tale?

iulie 28th, 2015 de