Corneliu Coposu și România de astăzi

Corneliu Coposu

Nu se simte lipsa unui reper moral în România de astăzi. Reperul îl avem: Corneliu Coposu. Ceea ce ne lipsește este luciditatea de a ne raporta la repere, nu la jaloanele care de fac drumul spre propășire mai sinuos.

Cum ar fi arătat astăzi România cu Corneliu Coposu? La fel ca și România pe care a lăsat-o: o Românie fără Rege, fără lege și fără de Dumnezeu, plină de prințișori și baroni, de fărădelege și de bisericuțe. O Românie în care, în loc să ne unească ideile, ne dezbină idioții. O Românie în care, în loc să ne urnească idealurile, ne opresc opreștii, oprișii și oprișanii.

La 19 ani de la moartea lui Corneliu Coposu, ne aflăm în același punct de singularitate politică, în aceeași gaură neagră a istoriei. Toate eforturile noastre de a împinge România într-o zonă locuibilă sunt sortite eșecului, în lupta cu forțele întunericului. Soluția nu este însă aceea de a abandona lupta, ci aceea de a degaja cât mai multă energie vitală, pentru ca, odată astupată foamea de energie a găurii negre a istoriei, să putem purcede spre orizonturi propice. Poate nu noi, poate nu copiii noștri, poate nu copiii copiilor noștri. Dar cineva, cândva, va putea să se elibereze din țintuire.

noiembrie 11th, 2014 de