Black Friday 2014: Un produs la preț de trei

Black Friday 2014 - VVP

Anul acesta, Black Friday începe într-o duminică. Deși oferta nu mi se pare deloc tentantă, se pare că mulți dintre noi vor alege să achiziționeze un produs de slabă calitate și care, pe deasupra, mai este și scump cât trei produse normale. Asta este problema cu co-branding-ul de pe la noi: fiecare firmă vrea partea cea mai mare din profit, cu un aport minim la calitatea produsului, dacă se poate.

Din oferta de Black Friday de anul ăsta, mi-a sărit în ochi produsul VVP, rezultat în urma unei colaborări consistente și de lungă durată între S.C. PSD & Co. S.A., S.C. SIE S.R.L. și alte firme. Ar fi imposibil să vă descriu în doar câteva cuvinte un produs atât de complex, însă tot atât de inutil. Este cel mai ciudat produs din oferta de anul acesta de Black Friday, atât de ciudat încât te și întrebi de ce l-ar cumpăra cineva.

Promisiunea din materialele publicitare este că VVP ar fi cea mai inteligentă unitate centrală din internetul lucrurilor. Am produsul VVP în teste de doi ani și încă nu mi-am dat seama ce poate face sau dacă poate face ceva. Dacă ar fi să ne luăm după cartea tehnică a produsului, poate face orice, însă realitatea este cu totul alta:

  • „Fă-mi un manual digital!” – da, acceptă comenzi vocale și dă răspunsuri vocale la comenzi. „Imediat!” Învârte câteva zeci de rotițe timp de zeci de minute, după care se aude un clic și, când te așteptai să îți spună că ai primit deja manualul digital pe e-mail, îți spune cu aceeași voce ca la început: „Sigur ai tabletă să îl folosești.” Fugi repede la calculator, verifici e-mail-ul și… NIMIC. Te întorci la VVP și vezi că tocmai a printat 3D o plasă cu însemnele producătorului principal. Deschizi plasa: un litru de ulei, o pungă de făină, o brichetă și un pix, toate cu sigla firmei.

Am sunat la service. Mi-au răspuns că o fi defect. Am vrut să îl schimb:

  • Ne pare rău, cererea dumneavoastră nu poate fi acceptată. După cum scrie în ghidul de utilizare, produsul poate fi schimbat doar după patru sau cinci ani, în funcție de model.
  • Domnule, nu l-am cumpărat, e în teste!
  • Acceptarea produsului în teste v-a obligat la achiziționarea lui ulterioară.
  • Domnule, eu îl deconectez de la rețea.
  • Deconectarea de la rețea pune în pericol siguranța celorlalți și constituie infracțiune cu un grad sporit de gravitate.

Singura soluție este să mă mut.

noiembrie 16th, 2014 de