Ce am mai aflat de pe Facebook despre Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Moto: „Șasă sași în șasă căși!” (Ionel Limbric)

Ion Iliescu trebuie să fie tare supărat că nu a putut beneficia în tinerețea lui politică (a doua și a treia) de un instrument de manipulare atât de la îndemână cum este rețeaua de socializare Facebook. Pe vremea lui era destul de greu. Trebuia să controlezi televiziunea, radioul și câteva mii de oameni în toată țara, pentru a putea transmite și tu un prăpădit de mesaj cum că Doina Cornea și Corneliu Coposu (sau Ion Rațiu, cine își mai aduce aminte toate minciunile) aveau o aventură și făceau bișniță cu blugi.

Pentru Victor Ponta, lucrurile sunt mult mai ușoare. Tot felul de oameni șovăielnici sau care se pierd cu firea au loc cât încape pe Facebook pentru a arunca în ventilatorul de like-uri cumpărate al acestei rețele de socializare „adevăruri” fabricate despre Klaus Iohannis, copiate din cărticica micului securist:

  • Klaus Iohannis a fost traficant de copii;
  • Klaus Iohannis este noul Traian Băsescu;
  • Klaus Iohannis nu își poate justifica averea.

Nu este intenția mea să clarific aceste aspecte. Le poate clarifica justiția (primul și al treilea aspect) sau bunul-simț (al doilea aspect). Ceea ce doresc, sincer, este să pun umărul la această campanie securistă de manipulare, furnizându-le idei, gratis, răspândacilor de ciumă roșie de pe Facebook:

  • Tatăl lui Klaus Iohannis a fost ofițer S.S.;
  • Un strămoș al lui Klaus Iohannis l-a răstignit pe Iisus Hristos;
  • Alt strămoș al lui Klaus Iohannis a scris de rău despre marele domnitor român Vlad Țepeș;
  • Strămoșii lui Klaus Iohannis erau barbari și făceau lucruri necreștinești.

Dacă nu ajung ideile astea până la sfârșitul campaniei, vă mai dau, să aveți și pentru turul doi. Numai așa va putea lumea să își dea seama cam ce gunoaie staliniste vor să conducă România. Aruncați pe piață tot gunoiul pe care poate mintiuca voastră să îl producă. Așa vor vedea toți, mult mai bine, cum credeți voi că trebuie condusă România: prin minciună, ură, corupție, incompetență.

octombrie 9th, 2014 de