Bachus și politica

Bachus 2014 Victor Ponta

Moto: „Bei o dată, votezi de trei ori, te doare capul cinci ani și stai la răcoare șapte.” (Electorică Tulburel)

Multă lume a fost revoltată pentru că a fost utilizat în campania de promovare a Festivalului Internațional al Viei și Vinului „Bachus” sloganul electoral al candidatului PSD la alegerile prezidențiale din acest an, domnul Victor Ponta.

Sincer, e o supărare pe care nu o înțeleg. Este îmbucurătoare racordarea strategiei de marketing a evenimentului la realitatea cotidiană românească, din care și alegerile prezidențiale fac parte. Ceea ce este însă regretabil este faptul că a fost utilizat doar sloganul electoral al lui Victor Ponta și al PSD, „Mândri că suntem români”. Recomand celor care promovează evenimentul cultural vrâncean să nu fie părtinitori și să includă în strategia de promovare a festivalului și sloganurile electorale ale celorlalți candidați, adaptându-le, firește, la specificul evenimentului și al publicului invitat.

Pentru a ușura sarcina organizatorilor, dat fiind timpul scurt rămas până la eveniment, îmi permit să le dau câteva sugestii gratuite de sloganuri electorale personalizate special pentru festival:

  • „România lucrului bine băut!”
  • „Bem o cană bună pentru România!”
  • „Mai c-o vrei mai beată decât ei!”
  • „Tăria, de partea ta. Bună stare și aspect.”
  • „Să le spargem butoiul!”
octombrie 22nd, 2014 de