Minunatele călătorii ale lui Victor Ponta în China

Victor Ponta

Citind programul deplasării oficiale în China, Victor Ponta a rămas stupefiat. O sumedenie de gânduri negre au început să îi umbrească perspectiva succesului luminos al vizitei sale oficiale la poporul frate și prieten chinez. Rând pe rând, toate reușitele pe care își imaginase că le va puncta mediatic au început să se prăbușească asemeni unei armate de teracotă, sub efectul de domino declanșat de o forță care părea a dori să zădărnicească accederea lui la cea mai importantă funcție în stat.

După două ore de Need for Speed în camera de hotel, Victor Ponta a decis că trebuie să depășească într-un fel condiția nedemnă de copilot de conjunctură al lui Traian Băsescu și l-a convocat de urgență în camera sa pe Mirel Palada, proaspăt ieșit de sub duș și încă întrebându-se la ce folosește butonul așezat de poporul prieten și frate chinez la capătul patului. „O fi ceva actionat electric. Pina nu stii despre ce este vorba, este mai bine sa nu il apesi. Daca, la fiecare apasare de buton, un chinez mic si harnic – care a fost smuls din sinul familiei sale si intrerupt din scrierea memoriilor sale subversive pe un bob de orez de catre partidul frate si prieten – este executat electric? Asta emana cereasca pentru ziaristi pufosi din tara…”, s-a gândit ilustrul purtător de cuvânt. „Poate e mina lor. Cit de rai pot sa fie sa nu ma lase impace nici aici, in China.” „Noi sintem in miezul miezului si in parcul asta industrial cit Bucurestiul, iar ei se gindesc doar la rele…”

– Domnule prim-ministru, Victore, si-a virit Basescu coada.
– De unde stii, Mirele, asta vroiam sa iti zic si eu.
– A ordonat sa mi se puna un buton electric la capatul patului.
– Si tie?! Si mie, ba mai rau: ai citit programul vizitei oficiale in China?
– Da, doar l-am citit impreuna.
– Pana la sfarsit?
– Trebuia?!
– Da, macar tu. Si-a bagat Basescu coada si aici. Poate s-a inteles cu ambasadorul, poate are tentacule si pe aici. Un lucru e sigur: ai vazut cu ce se termina vizita noastra oficiala in China?
– Cu plecarea de pe aeroport?!
– Nu incerca sa fii nostim, ba, Mirele. Nu e de glumit. Fa, Mirele, bine si citeste ultimul punct de pe programul oficial.
– Ha, ha, he, he, hi, hi, ho, ho, hu, hu!
– Nu rade, Mirele.
– Pai cum sa nu rid. Asta nu e mina lui Basescu. As fi simtit daca era. Pur si simplu te-au confundat cu el!
– Cum asa?!
– Se vede ca ai stofa de presedinte. Chinezii astia nu prea le au ei cu functiile in stat. La ei conduce partidul si punct. Cum nu ii place partidului de unu il dau jos. Au crezut ca ii viziteaza presedintele Romaniei si s-au informat cum au putut despre obiceiurile lui. Am auzit ca asa este la popoarele astea occidentale. In fine, au aflat ca le cam bea, cum stie tot romanul obiectiv, bine informat si antibasist. Asa ca s-au gindit sa ii faca o poanta pe care sa o tina minte, daca tot e la sfirsit de mandat. Doar ca n-au avut pe nimeni care sa stie bine romaneste.
– Cum asa?!
– Păi, nu vezi?! N-au scris bine. Am vazut eu la doamna Grapini pe Facebook, cestia asta nu se scrie legat. Se scrie separat. Corect era: „c-am bei”.

septembrie 2nd, 2014 de