Ioana Petrescu: Guvernul Victor Ponta nu are nicio treabă

Ioana Petrescu

Începe să îmi placă de Ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu. Fără să stea prea mult pe gânduri, cu o lejeritate care ne lasă impresia că nici nu prea ar avea multe gânduri care să îi complice inutil existența, își lasă în ofsaid propriul șef de guvern, pe premierul Victor Ponta. Evident, domnuca ministru nu știe cât de penibil îl face să pară pe Victor Ponta, dar asta nici nu mai contează. La cât de penibil se face singur, prin propriile declarații, domnul Victor Ponta, la o treaptă mai sus sau mai jos pe scara penibilului diferența este insesizabilă.

Bunăoară, ne-a spus domnuca ministru Ioana Petrescu faptul că „nu este treaba guvernului să creeze locuri de muncă”. Părerea dumneaei sinceră este că guvernul ar trebui să creeze „un cadru stimulativ, un mediu de afaceri propice pentru crearea de locuri de muncă și încurajarea ocupării în mediul privat”. Am cam fi de acord cu părerea dumneaei, asta doar dacă tornade de capital autohton sau străin ar vântura în lung și în lat țărișoara noastră, fără posibilitatea de a trece granița, și nu ar ști în care cotlon al spațiului nostru mioritic să își facă vizuină și să puiască. Nici măcar nu dorim să o întrebăm pe domnuca ministru dacă investiții masive în infrastructura de care avem atâta nevoie nu ar duce la crearea de noi locuri de muncă, deoarece nu acesta era scopul articolului.

Întrebarea pe care dorim să o adresăm Ioanei Petrescu este dacă s-a consultat cu șeful dumneaei, premierul Victor Ponta, atunci când a făcut aceste afirmații. Îi adresăm această întrebare deoarece domnul prim-ministru Victor Ponta, într-o conferință de presă din 12 iunie 2014, conferință de presă la care și Ioana Petrescu era prezentă, se lăuda cum a redus guvernul șomajul prin crearea de noi locuri de muncă:

Victor Ponta

Declarație a lui Victor Ponta cu privire la crearea de locuri de muncă de către guvern.

De unde și nedumerire. A creat sau nu guvernul Victor Ponta noi locuri de muncă? Dacă da, de ce, câtă vreme – frumos spune doamna ministru – nu e treaba lui? Dacă nu – ceea ce este cel mai probabil -, de ce vrea să ne vândă domnul Victor Ponta pielea ursului capitalist din pădurile virgine?

septembrie 17th, 2014 de