Campanie pentru libertatea lesei

Campanie pentru libertatea presei organizată de un liviuț și câțiva liviuțofili: te sună ca să îți ceară 5 euro pentru libertatea presei, neuitând să spună că te sună din partea liviuțului. Clar, iar îi văd fățăul pe afișe electorale cu prima ocazie.

Fac o singură greșeală: îmi sună prietenii de pe Facebook. Ca să nu bată la porți închise din nou, cheltuind pe telefoane aiurea și jegos de spamoase bani care le-ar putea fi utili în campanie, să îmi citească lista de prieteni și să nu sune 99,8% din ea plus angajații liviuțului. Să facă la fel cu listele de prieteni ale unui procentaj de 5% dintre prietenii mei, pe care am văzut cum i-au împroșcat cu noroi în stil specific de braț armat cu pixul al unei grupări securisto-economico-mafiote.

Astfel, ar evita răspunsuri de genul „Presa de calitate are nevoie, că libertate are prea multă!„, date de prieteni care s-au cam lămurit cine este personajul și își amintesc foarte bine episodul de anul trecut.

În altă ordine de idei, nu pot decât să deplâng soarta unei anumite părți a presei, care, înțărcată de la țâța banilor negri și/sau publici de ultimele evoluții pe bursă ale cotațiilor libertății și răcorii, este nevoită să apeleze la mila publicului pentru a supraviețui. Deh, „mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește nimic”.

Trebuie doar să avem grijă și să nu lăsăm presa comunitară nesupravegheată pe străzi, că iar vine cineva și o abuzează, după care iar nu mai putem ieși din curtea noastră cu lunile. Când stai și vezi unele exemplare din peisajul mediatic, stai și te întrebi dacă nu cumva vreo asociație profesională a presarilor sau chiar justiția, de ce nu, nu ar trebui să se asigure – poate chiar cu lesă și botniță – că noi, oamenii normali, nu vom mai fi mușcați de câinii asmuțiți de vreun mare han al zilei. Că presa numai liberă nu este, după cum o știe până și Google:

Liviu Alexa libertatea presei

Căutare Google pentru „campanie pentru libertatea presei liviu alexa”.

iunie 23rd, 2014 de