Emil Boc va candida la alegerile prezidențiale din 2014 din partea Partidului Mișcarea Populară (PMP)?

Emil Boc

Stăteam zilele trecute și mă chinuiam din răsputeri să identific în Partidul Mișcarea Populară (PMP) un individ cât de cât apt să candideze la alegerile prezidențiale din anul 2014. Nu am găsit niciunul care să aibă și nebunia de a dori să își rupă gâtul încercând să se arunce în fața trenului de nemulțumire care vine după Traian Băsescu, și notorietate suficientă pentru un scor de două cifre, și acceptul lui Traian Băsescu însuși.

Elena Udrea, proaspăt transferată la PMP de la PDL, nu este candidatul ideal pentru PMP, dată fiind structura electoratului PMP, cu puternice accente fascistoide. Nu are rost să mai vorbim aici de faptul că mulți sunt conștienți deja de faptul că Guvernul Boc a fost, de fapt, un Guvern Udrea.

Fiind evident faptul că un astfel de candidat cu pretenții nu poate ieși la rampa politicii naționale pe ultima sută de metri, cu atât mai mult cu cât data alegerilor prezidențiale a fost deja fixată la începutul lunii noiembrie 2014, putem cu ușurință să ne dăm seama cine va fi acest candidat văzând cine are cele mai multe luări de poziție pe teme naționale dintre politicienii care sunt deja în PMP sau care sunt în drum spre PMP.

Da, este Emil Boc. Că se pricepe sau nu, că are alte treburi prin Cluj-Napoca sau nu, el își dă cu părerea despre orice temă de interes național mai mult chiar decât despre ceea ce ar trebui să spună un primar al Municipiului Cluj-Napoca. Vedeți cumva impedimente în materializarea acestei predicții? Să le luăm pe rând:

  • Emil Boc nu este membru PMP. Nu încă. Se pare că se vrea afară din PDL pe metoda Elena Udrea (dacă nu mă excludeți voi, plec eu după ce mușc toate mâinile care m-au hrănit).
  • Emil Boc este primar al Municipiului Cluj-Napoca, iar mandatul îi expiră în anul 2016. Da, și?! Ar fi cumva primul mandat pe care nu îl duce până la capăt? Oricând se găsește un nou Sorin Apostu, pe care, de data asta, îl va chema Radu Moisin.
  • Figurile marcante din Partidul Mișcarea Populară (PMP) nu vor accepta să cedeze în fața lui Emil Boc. În primul rând, care „figuri marcante” au o notorietate mai mare decât Emil Boc? În al doilea rând, chiar credeți că au altă voință decât aceea a lui Traian Băsescu?!

Sunt curios dacă mai puteți adăuga și altele, pentru că eu chiar nu văd nicio piedică în calea candidaturii lui Emil Boc la alegerile prezidențiale din 2014 din partea Partidului Mișcarea Populară (PMP). Ba mai mult, ajungând după capul meu la concluzia asta, am mai și întrebat pe cineva din Primăria Cluj-Napoca dacă este posibil acest lucru. Răspunsul a fost unul afirmativ, cu un grad de siguranță care îmi întărește convingerea că este mai mult decât posibil.

februarie 3rd, 2014 de