ZeList și starea națiunii online

ZeList

Moto: „Iarna se numără listacii.” (Antibloggerul птица)

Este vremea recensământului în online, vremea în care membrii cartelurilor blogurilor își numără firimiturile de chipsuri de sub bradul A-lister-ilor. Este o vreme tocmai bună pentru ca ZeList să raporteze recolta la hectar în blogosferă, pe Twitter sau pe YouTube. Este un moment important pentru unii, doar de locul pe care se află depinde soarta lor și numărul de chipsuri de anul viitor.

Pentru că am văzut destul de multe păreri despre ce articole au ajuns pe locuri fruntașe în clasamentele ZeList, nu am de gând să mai scriu și eu unul pe acest subiect. Mă interesează mai degrabă acuratețea datelor de care depinde până la urmă relevanța acestor raportări.

Nu știu alții cum sunt, dar eu când mă uit pe ZeList descopăr că sunt un necuvântător:

  • nu ciripesc:
ZeList - Twitter @paultita

ZeList consideră că @paultita are 0 tweeturi în ultimele zile.

  • nu comentez:
ZeList - paultita.ro

ZeList consideră că nu comentez pe niciun blog.

Nu vreau să spun prin aceasta că ZeList nu are clasamente relevante pentru că Paul Tița nu este măsurat. Vreau doar să spun că unde este unul pot fi mulți.

Ca să te ia în calcul ZeList trebuie să apari în blogroll la ceva mare maestru de chinezării, la vreun zoios, la vreun arhimandrit al blogosferei sau la un pitic de curte? Dacă da, atunci cred că Paul Tița nu este singura gaură neagră din constelația ZeList.

decembrie 26th, 2013 de