BT24 Mobile, de la Banca Transilvania, față cu reacțiunea online

Banca Transilvania

Get it on Google Play

Banca Transilvania are, de ceva vreme, o aplicație extrem de utilă pentru telefoanele cu Android și pentru iPhone. De suficient de multă vreme încât concurența codașă să lase recenzii total aiurea la aplicație. De la „nu merge deloc aplicația”, până la „nu poți face transferuri sau plăți”.

Nu cred că are sens să mă întreb câți din cei 235 care au evaluat aplicația în Magazinul Google au cont la Banca Transilvania și câți dintre cei care au cont la Banca Transilvania și-au și activat serviciul care să le permită autentificarea în cont. NU, dragi reclamagii, simplul fapt de a avea cont la Banca Transilvania nu este suficient pentru a vă putea loga în aplicație, după cum nu este suficient nici abonamentul de internet banking BT24. Pentru serviciul BT24 Mobile trebuie să plătiți un abonament separat, evident, dacă vreți.

Aștept cu mare interes recenziile unora care să ne explice cât de greu este de utilizat aplicația asta pentru pictorii din ei. Însă, până la sosirea pictorilor, iată dovezile că aplicația există și chiar funcționează. Imaginile sunt din aplicația Banca Transilvania pentru Android, însă nu cred să fie mari diferențe între aceasta și aplicația Banca Transilvania pentru iPhone.

Primul ecran al aplicației:

BT24 Mobile - Ecran de pornire

Ecranul de pornire al aplicației Banca Transilvania pentru Android îți oferă, printre altele, posibilitatea de a avea acces la contul tău de la Banca Transilvania și de a vedea pe hartă sucursalele și bancomatele Băncii Transilvania.

Dacă vrei să îți accesezi contul, dai clic pe Unelte, iar dacă vrei să vezi unde sunt sucursalele și bancomatele Băncii Transilvania, dai clic pe Unități BT.

Eu am dat clic pe Unelte:

BT24 Mobile - Unelte

Aplicația Băncii Transilvania pentru telefoanele cu Android îți pune la dispoziție mai multe unelte, dar reține că informațiile obținute aici sunt strict orientative.

Dacă vrei să îți accesezi contul deschis la Banca Transilvania, dai clic pe BT24 Mobile, însă, după cum ți-am spus deja, degeaba dai clic pe BT24 Mobile dacă nu ți-ai și activat serviciul în prealabil.

Eu am dat clic pe BT24 Mobile, pentru că pot:

BT24 Mobile - Autentificare

Autentificarea în contul tău deschis la Banca Transilvania se face introducând numele de utilizator și parola, nemaifiind necesară autentificarea în doi pași și prin SMS sau token. Nu te plânge că aplicația nu este în limba română, este, ba chiar și în macaroneză.

După autentificare, poți face plăți, depozite, plăți de facturi (da, prin scanarea codului de bare), interogări de sold etc. În mod evident, pentru plăți, depozite, plăți de facturi sau transferuri, mai ai nevoie și de bani în cont.

BT24 Mobile - Operațiuni

Operațiunile bancare disponibile prin aplicația BT24 Mobile a Băncii Transilvania.

Dacă ai ajuns până aici și nu ai nicio factură de plătit pentru a vedea cum funcționează plata facturii prin scanarea codului de bare, nu dispera: lasă un comentariu la acest articol și îți trimit eu pe e-mail un cod de bare de scanat.

NOTĂ: Pentru realizarea sau nerealizarea acestui articol, autorul NU a obținut direct sau indirect beneficii în bani sau de altă natură. De asemenea, autorul articolului recunoaște faptul că este acționar la Banca Transilvania și primește anual dividende de la această societate, însă nu mai multe decât îi revin pentru cele aproximativ 100 (da, aproximativ o sută) de acțiuni.

decembrie 7th, 2013 de