Sportul preferat al politicienilor români

Sportul preferat

Nu, nu este fotbalul, deși ciorchinele de politicieni de pe la meciurile mai importante ale reprezentativei naționale de fotbal v-ar putea face să credeți acest lucru. La astfel de evenimente ei sunt doar în pelerinaj la moaștele fotbalului românesc.

Nu, nu este handbalul, deși dexteritatea unora dintre ei ne-ar putea da speranțe la un titlu mondial pe echipe.

Nu, nu este nici tenisul de masă, deși obișnuiesc cu o rapiditate surprinzătoare să treacă mingea responsabilității guvernării în terenul celorlalți, de nici nu mai știm cât este scorul, dar știm că sigur noi pierdem.

Nu, nu este nici baschetul, deși sunt în stare să umple coșul zilnic al românului cu tot felul de baloane de săpun din aruncări de trei puncte.

Nu, nici gimnastica artistică nu este, deși sar de punctaj maxim dintr-un partid în altul și ne solicită mai ceva decât pe calul cu mânere, fiind, mulți dintre ei, paraleli cu realitatea socială și economică românească.

Și nu, deși își împart unii altora crose ori de câte ori au ocazia și le strigă mereu arbitrilor că puc(i)ul a intrat în poartă, nu este nici hocheiul pe gheață.

Nu ați ghicit încă sportul preferat al politicienilor români? Nu este de mirare. Nici eu nu l-aș fi ghicit dacă nu mă apucam să fac pe Klout o listă cu politicienii români pe rețelele sociale:

Sport politicieni curling

Sportul preferat al politicienilor români: curling.

Să mai spună vreun zoios că nu este relevant Klout.

noiembrie 17th, 2013 de