Cutremurele din zona seismică Vrancea pe telefonul mobil

INFP alertă cutremur Vrancea

Aplicațiile pentru alertarea seismică în caz de cutremur în zona seismică Vrancea sunt deja disponibile pentru telefoanele mobile. Institutul Român de Seismologie Aplicată (IRSA) a lansat deja o aplicație pentru telefoanele mobile, aplicație care te alertează înainte de producerea seismelor de peste 4,8 grade pe scara Richter. Alarma seismică este dată cu până la 34 de secunde înainte de producerea cutremurului pentru București și până la 93 de secunde pentru Timișoara. Aplicația este disponibilă momentan pentru iPhone, dar va fi disponibilă în curând și pentru telefoanele cu Android. Alertarea seismică se face pe bază de abonament lunar (9,99 euro) sau anual (99,99 euro).

Ați calculat cam la cât timp după primire citiți o notificare de pe telefonul mobil sau un SMS? Sunt șanse mari să ajungă cutremurul la voi înainte de a apuca să citiți notificarea sau SMS-ul de alertare. Nu vă mai întreb câți dintre voi vă țineți telefoanele mobile conectate permanent la internet sau câți vi le puneți peste noapte pe modul silențios.

O astfel de alertare seismică este utilă dacă este implementat și un sistem bine pus la punct prin care să fie minimizate pagubele în eventualitatea unui cutremur devastator: sistarea alimentării cu gaz și electricitate, alarmarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență etc. Omul obișnuit riscă să își rupă picioarele alergând prin casă să le spună alor lui că vine cutremurul și împiedicându-se de vaza dărâmată de cutremur.

Dacă tot aveți curiozitatea de a afla cam ce intensitate a avut cutremurul pe care l-ați simțit, vă recomand o soluție gratis. Institutul Național pentru Fizica Pământului (concurența de stat a IRSA) are cont de Twitter: @incdfp. Pe acest cont transmite doar informări privind cutremurele din zona seismică Vrancea și din proximitatea României, plus cutremurele mai importante din lume. Nu trebuie decât să vă activați notificările de tweeturi pentru contul respectiv:

cutremur Vrancea

Primirea de notificări de cutremur pe Twitter

Evident că notificările NU le vei primi înainte de cutremur, ci la câteva minute sau zeci de minute după acesta. Ai timp suficient să te bucuri că a fost un seism de intensitate mică sau să te scuturi de praf și să bei un ceai ca să te calmezi. Vei privi lucrurile mult mai relaxat când vei observa că s-au produs cutremure pe care nici măcar nu le-ai simțit și, în loc să te stresezi mereu așteptând alerta seismică, îți vei trăi viața mult mai liniștit.

noiembrie 18th, 2013 de