15 noiembrie 1987: departe și demult

15 noiembrie 1987 Brașov

Cam tot ce am putut scrie din câte mi-am amintit despre evenimentele din 15 noiembrie 1987 de la Braşov, am scris deja. Ar mai fi ceva lucruri de scris, însă aştept o iluzorie publicare a tuturor documentelor din arhiva securităţii, inclusiv înregistrările video ale revoltei. Se vor găsi voci care să spună că nu s-au făcut astfel de înregistrări şi nici fotografii, în fapt, unicul scop fiind acela de a proteja securiştii din mulţime. Cine cunoaşte derularea evenimentelor din decembrie 1989 din centrul Braşovului, mai ţine minte cum înregistrau securiştii din clădirea Modarom şi cum în mulţime se aflau securişti, la fel ca în noiembrie 1987.

La 23 de ani după evenimentele de la Braşov din noiembrie 1987, nu pot să spun decât că un alt guvern – la fel de iresponsabil, incompetent şi criminal ca şi acela pe care îl avea România 1987 -, guvernul Boc, recurge exact la aceleaşi măsuri de reducere salarială pentru a „remedia” deficienţe care au derivat din propria incapacitate de a guverna responsabil. Măcar comuniştii nici nu intenţionau să guverneze responsabil…

Mai am un regret, acela de nu a fi în Braşov pentru aniversarea revoltei. Ştiu însă că fiecare dintre cei care au fost acolo vor aniversa în felul şi în locul lor evenimentele. Le lansez astfel, împreună cu alţii, prietenilor mei din Braşov, invitaţia de a aniversa cum se cuvine evenimentul. Nu se ştie niciodată când va trebui să ne aducem brusc aminte că ştim să spunem şi NU.

noiembrie 15th, 2010 de